Aanleg

Aanleg

Wanneer wij samen met u tot een definitief ontwerp zijn gekomen, wordt de aanleg ingepland. De uitvoering daarvan kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Met een vakkundig team gaan wij met de verschillende onderdelen aan de slag. Omdat wordt samengewerkt met verschillende specialisten waaronder stratenmakers, metsel-, timmer- en grondwerkbedrijven, weet u zeker dat elk facet van de aanleg door een specialist wordt uitgevoerd. Hoveniers en bestratingsbedrijf Niphuis levert maatwerk. Tijdens de aanleg wordt u voortdurend op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Wij verzorgen o.a. de volgende onderdelen:

  • Grondwerk;
  • Erfafscheidingen (schuttingen, hekwerk, etc.);
  • Gazon;
  • Vijvers;
  • Verlichting;
  • Tuinmuren/Trappen/Metselwerken;
  • (Sier)bestrating;
Grondwerk

Als er een tuin wordt aangelegd dan is grondwerk iets waar je niet om heen kunt. Je moet hierbij denken aan het graven van cunetten voor de bestrating, het graven van een vijver en aanbrengen van zand.

We streven naar een gesloten grondbalans. Dit houdt in dat we de grond die vrij komt van de cunetten ergens anders in de tuin gebruiken. Lukt dit niet dan wordt de grond naar een erkend verwerkingsbedrijf afgevoerd.

Erfafscheidingen

Wilt u in uw tuin directe privacy kies dan voor een schutting. Wat voor de sierbestrating en metselwerken geldt, geldt ook voor de keuze van uw schutting: de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt! Schuttingdelen en palen kunnen drukgeimpregneerd geleverd worden. Tevens zijn tegenwoordig de schuttingdelen in een keur van hardhouten uitvoeringen leverbaar.

Geen schutting of erfafzetting in uw tuin maar wel een afrastering? Als de privacy minder in het geding is maar u wilt toch afgescheiden zitten dan kan dit zeer goed door een houten hekwerk dat in zeer diverse uitvoeringen verkrijgbaar is. Vrij nieuw is de mogelijkheid een afscheiding te maken d.m.v. een afscheiding van betonvlechtwerkgaas al dan niet gegalvaniseerd. Dit kan men zeer goed laten begroeien waardoor men een vlotte natuurlijke afscheiding krijgt.

Gazon

Een grasveldje in de tuin heeft veel voordelen. De geur van pas gemaaid gras hoort bij een warme zomerdag. Kinderen kunnen het gazon gebruiken om op te spelen. Ook als zitplek is gras heel geschikt en u kunt het prima als extra ‘terras’ benutten. Het onderhoud valt erg mee. Een gazon geeft een tuin structuur, straalt rust uit, geeft een ruimtelijk effect en laat bloemkleuren nog mooier tot hun recht komen.

Voor de aanleg van een gazon kunt u kiezen uit het leggen van graszoden of het zaaien van gras. Met het leggen van zoden heeft u het snelste resultaat. Het voordeel van graszoden is dat u direct een groen resultaat hebt en dat er minder kans op onkruidgroei is.

Vijvers

Vijvers scheppen een atmosfeer van rust en orde. Door het zorgvuldig kiezen van de ligging van een vijver kan deze de tuin groter doen lijken. Vijvers passen in principe bij elk type tuin, of het nu gaat om een traditionele tuin of een moderne tuin. Daarnaast komt het vaak voor dat vijvers verrijkt zijn met fonteinen of andere waterelementen, die een kalmerend geluid en een optisch effect teweeg brengen.

Een vijver is veel meer dan een grote bak met water, het is een huisvesting voor prachtige aparte planten en dieren wat naar voren komt als de vijver goed is aangelegd. Met een juist biologisch evenwicht en eventueel een aangepast filtersysteem kunt u een glashelder prachtig resultaat verwachten met een minimum aan onderhoud. Of u nou een strak en modern, of juist een romantische vijver wil, wij maken het voor u.

Verlichting

Een tuin heb je om van te genieten. En waarom zou dat ’s avonds niet gelden. Tuinverlichting is handig om een pad, de oprit en de voordeur te verlichten. Maar natuurlijk kan licht ’s avonds ook zorgen voor een prachtige sfeer in de tuin. Ongenode gasten houd je op afstand met lampen die werken op bewegingsensoren. Bij de minste geringste beweging worden de lampen ingeschakeld. Op het gebied van tuinverlichting is de keuze zeer ruim. Voorbeelden zijn: klassiek, semi-klassiek, modern, RVS (roestvrij staal), spots en grondstralers, houten verlichting.

Tuinmuren/Trappen/Metselwerken

Om uw tuin nog fraaier te maken kunt u kiezen voor het plaatsen van diverse tuinmuren en trappen. Mede dankzij de ruime keuze aan verschillende soorten steen zijn de mogelijkheden onbeperkt. De diverse metselwerken hebben naast de funktie van het mooier maken van uw tuin natuurlijk ook een praktische funktie. Zo dienen zij bijvoorbeeld voor een natuurlijke afscheiding tussen een zitgedeelte of terras enerzijds en de beplanting en/of het gras anderzijds

Home

Uw tuin
- Ontwerp
- Aanleg
- Onderhoud
- Renovatie

Specialisaties
- Sierbestrating
- Natuursteen
- Keramische tegels
- Schuttingen

Foto’s & Projecten

Bedrijven

- Tuinaanleg
- Schuttingen
- Straatwerk

Contact

Contactgegevens

Wethouder Potstraat 33
7671HK Vriezenveen
(0546) 802669
06 53832048

KvK: 08185905
Bank: NL55SNSB0935231749

Google Maps